InfoNu.nl > Mijn kijk op… > Mens en samenleving > AH, uitbetaaldatum loon en personeelskorting 2014

AH, uitbetaaldatum loon en personeelskorting 2014

AH, uitbetaaldatum loon en personeelskorting 2014 Toen Albert Heijn 22 jaar was, naam Albert Heijn de kruideniers winkel van zijn vader over. De kruidenierswinkel van de vader van Albert Heijn stond in Oostzaan. De winkel in Oostzaan had een oppervlakte van 12 m2 bedrijfsruimte. Om de omzet te vergroten ging Albert Heijn naar de mensen toe. De vrouw van Albert Heijn zorgde voor de verkoop in de winkel. Dat was al in 1887 zo en nu nog steeds draait alles bij Albert Heijn om teamwork. Het teamwork wordt nog steeds uitgevoerd tegen een verdedigbare beloning.

In Oostzaan vestigde AH zijn eerste winkel

Alles draait bij Albert Heijn om teamwerk!

Niet alleen het werk in de winkels maar ook de distributie is teamwerk! Hiervoor zijn distributiecentra in Nederland land opgericht en vanuit deze distributiecentra worden de ruim 800 Albert Heijnwinkels bevoorraad. In de dagelijkse praktijk zijn de distributieteams in de distributiecentra die een onmisbare schakel vormen tussen de leverancier en de achthonderd winkels. De eigen bezorgservice zorgt dagelijks voor een uitstekende service aan de achthonderd winkels. Een hele goede service is altijd de kern van de bedrijfsvoering van Albert Heijn gebleven.

De wereld van de distributie

Vanaf 1887 loopt Albert Heijn al vooraan in de wereld van distributie. Albert Heijn zoekt daarom altijd naar de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo is er een systeem ontwikkeld met spraakherkenning voor de orderpickers en beschikt Albert Heijn over de meest geavanceerde heftrucks die er op de wereld rondrijden. Naast de modernste systemen voor bestelling en de ordersamenstelling en de daarbij behorende planning, blijft de distributie van Albert Heijn nog steeds een van de geheimen achter het succes van deze zeer belangrijke werkgever. De distributiecentra van Albert Heijn zijn gevestigd in De Meern, Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Rotterdam, Tilburg, Zaandam en Zwolle.

Zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn dan ook logisch

Als je bij Albert Heijn Distributie gaat werken, dan moet alles uitstekend voor de nieuwe medewerker geregeld zijn. Een goed basissalaris blijft altijd de primaire basisbehoefte van iedere medewerker. Daarnaast is het fijn als een medewerker in aanmerking komt voor fikse toeslagen. Bijvoorbeeld voor ploegendienst en het werken met flexibele werktijden. Maar ook voordeel regelingen, zoals korting op de eigen boodschappen en op het mobiel bellen geven voor veel mensen een doorslag om bij Albert Heijn te gaan werken. Medewerkers hebben daarnaast ook nog eens recht op ADV- en vakantiedagen. Zo heeft een medewerk(st)er, als deze fulltime werkt, recht op 24 vakantiedagen en 19 dagen arbeidsduurverkorting (ADV).

De beloning

Bij Albert Heijn werken veel mensen met een parttime baan. Een baan die zeer goed betaald wordt. Medewerkers met een contract tot en met 12 uur per week vinden iedere vier weken ADV, vakantiegeld, vakantiedagen én winstuitkering direct bij de uitbetaling van het salaris. Dat is heel erg aantrekkelijk en het te ontvangen salarisbedrag wordt daardoor dus hoger. Ook worden de reiskosten uitbetaald. Albert Heijn heeft ook een pensioenregeling.

Zo ontvangt een medewerker in een vulploeg, van een verkoopteam of een kassateam bij een contract van minder dan 12 uur een brutobedrag per uur van:
leeftijdbedrag
15 jaar en jonger € 4,29
16 jaar € 4,96
17 jaar € 5,66
18 jaar € 6,32
19 jaar € 7,38
20 jaar € 8,59
21 jaar € 9,99
22 jaar € 11,59
23 jaar en ouder € 13,52

Deze bedragen worden dus niet verhoogd met de eerder genoemde toeslagen en uitkeringen.

De uitbetalingsdata van het salaris bij Albert Heijn in 2013

De uitbetaling van het salaris is om de vier weken op maandag. Op deze maandag zal het salarisbedrag in de regel op de rekening van de medewerk(st)er staan.

In 2013 is de datum voor de salarisbetaling op maandag:
 • 7 januari
 • 4 februari
 • 4 maart
 • 1 april
 • 29 april
 • 27 mei
 • 24 juni
 • 22 juli
 • 19 augustus
 • 16 september
 • 14 oktober
 • 11 november
 • 9 december
Als er voor een franchiseondernemer wordt gewerkt, dan is het niet onmogelijk dat er door de betreffende franchiseondernemer andere bedragen en datums worden gehanteerd. Ook is de datum van bijschrijving op je bankrekening afhankelijk van de bank die je hebt.

De uitbetalingsdata van het salaris bij Albert Heijn in 2014

De uitbetaling van het salaris is om de vier weken op maandag. Op deze maandag zal het salarisbedrag in de regel op de rekening van de medewerk(st)er staan.

In 2014 is de datum voor de salarisbetaling van AH op maandag:
 • 6 januari
 • 3 februari
 • 3 maart
 • 31 maart
 • 28 april
 • 26 mei
 • 23 juni
 • 21 juli
 • 18 augustus
 • 15 september
 • 13 oktober
 • 10 november
 • 8 december
 • 5 januari 2015
Als er voor een franchiseondernemer wordt gewerkt, dan is het niet onmogelijk dat er door de betreffende franchiseondernemer andere bedragen en datums worden gehanteerd. Ook is de datum van bijschrijving op je bankrekening afhankelijk van de bank die je hebt.

Personeelskorting

Het beïnvloeden van de omzet is voor Albert Heijn heel erg gemakkelijk. Daarom maakt Albert Heijn het voor het personeel van Albert Heijn heel erg aantrekkelijk om de boodschappen bij Albert Heijn te (blijven) doen. Zo wordt ieder kwartaal 10% van het aankoopbedrag van de medewerker weer op de bankrekening van de betreffende medewerker gestort. Het maximum bedrag dat aan een werknemer wordt uitbetaald is vastgesteld op € 75 per kwartaal. Een medewerker kan daardoor voor € 750 boodschappen doen bij Albert Heijn. Omgerekend is het gemiddelde bedrag van een aankoop dan € 8,24 per kalenderdag of € 57,69 per week. Daardoor wordt de aankoop dan rekenkundig gemiddeld € 250 per kalendermaand. Deze kortingsbedragen worden natuurlijk pas na afloop van ieder kwartaal met de betaling van het salaris op de bankrekening van de betreffende medewerker gestort. Ook krijgen medewerk(st)ers van Albert Heijn korting op AH mobiel, verzekeringen en kunnen gratis deelnemen aan (sport)clinics.

Uitbetaling van de personeelskorting in 2013

In 2013 worden de betalingen voor de personeelskorting (als het niet gelijk met de salarisbetaling heeft plaatsgevonden) uiterlijk op de derde maandag van het betreffende kwartaal bijgeschreven op de bankrekening. In beginsel kan er van uit worden gegaan dat de betaaldata in 2013 zijn:
 1. op 7 januari over het vierde kwartaal van het vorige kalenderjaar.
 2. op 1 april over het eerste kwartaal van het lopende kalenderjaar.
 3. op 22 juli over het tweede kwartaal van het lopende kalenderjaar.
 4. op 14 oktober over het derde kwartaal van het lopende kalenderjaar.
 5. op 6 januari over het vierde kwartaal van het vorige kalenderjaar.

Uitbetaling van de personeelskorting in 2014

In 2014 worden de betalingen voor de personeelskorting (als het niet gelijk met de salarisbetaling heeft plaatsgevonden) uiterlijk op de derde maandag van het betreffende kwartaal bijgeschreven op de bankrekening. In beginsel kan er van uit worden gegaan dat de betaaldata in 2014 zijn:
 1. op maandag 6 januari over het vierde kwartaal van het vorige kalenderjaar.
 2. op 7 april over het eerste kwartaal van het lopende kalenderjaar.
 3. op 21 juli over het tweede kwartaal van het lopende kalenderjaar.
 4. op 13 oktober over het derde kwartaal van het lopende kalenderjaar.
 5. op 5 januari over het vierde kwartaal van het vorige kalenderjaar.

Als er voor een franchiseondernemer wordt gewerkt, dan is het niet onmogelijk dat er door de betreffende franchiseondernemer andere kortingsbedragen en betaaldatums worden gehanteerd.

Lees verder

© 2012 - 2014 Tekstschrijvert, gepubliceerd in Mens en samenleving (Mijn kijk op…) op . Het auteursrecht van dit artikel en antwoorden op reacties ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Datum uitbetaling Albert Heijn - Uitbetaaldata 2012Datum uitbetaling Albert Heijn - Uitbetaaldata 2012Albert Heijn betaalt al haar medewerkers tegelijkertijd uit. Heb je een (bij)baan bij Albert Heijn? Lees hieronder wanne…
Albert Heijn: Salaris uitbetalingen 2012 + PersoneelskortingAlbert Heijn: Salaris uitbetalingen 2012 + PersoneelskortingHeb je een (bij)baan bij Albert Heijn? Ben je benieuwd wat de betaaldata van je salaris zijn? Kijk dan in het onderstaan…
Albert Heijn, de grootste supermarkt van NederlandAlbert Heijn, de grootste supermarkt van NederlandDe Albert Heijn is al enige tijd ronduit de grootste supermarktketen van Nederland. Sterker nog, één op de 3 supermarkte…
De geschiedenis van de Albert HeijnDe geschiedenis van de Albert HeijnWat begon als een klein winkeltje is uitgegroeid tot één van de grootste supermarkten van ons land. Alles kun je er vind…
Albert Heijn voor dagelijkse en bijzondere boodschappenAlbert Heijn voor dagelijkse en bijzondere boodschappenAlbert Heijn is de grootste supermarktketen in Nederland. Deze winkel geeft de toon aan bij de vernieuwing van producten…
Bronnen en referenties
 • www.ah.nl
 • Werkend nederland in woord en beeld van Litze Stilma
 • www.wikipedia.com

Reageer op het artikel "AH, uitbetaaldatum loon en personeelskorting 2014"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Yassin, 09-04-2014 11:23 #50
Ik heb mijn personeelskorting ook niet gekregen, al 2 x niet. Hoe kan dit en bij wie moet ik het navragen? Reactie infoteur, 19-04-2014
Beste Yassin,

AH wil zijn omzet beinvloeden door het personeel van Albert Heijn het heel erg aantrekkelijk te maken om de boodschappen bij Albert Heijn te (blijven) doen. Zo wordt er ieder kwartaal 10% van het aankoopbedrag van de medewerker weer op de bankrekening van de betreffende medewerker gestort. Het maximum bedrag dat aan een werknemer wordt uitbetaald is vastgesteld op € 75 per kwartaal. Een medewerker kan daardoor voor € 750 boodschappen doen bij Albert Heijn. Omgerekend is het gemiddelde bedrag van een aankoop dan € 8,24 per kalenderdag of € 57,69 per week. Daardoor wordt de aankoop dan rekenkundig gemiddeld € 250 per kalendermaand. Deze kortingsbedragen worden natuurlijk pas na afloop van ieder kwartaal met de betaling van het salaris op de bankrekening van de betreffende medewerker gestort. Ook krijgen medewerk(st)ers van Albert Heijn korting op AH mobiel, verzekeringen en kunnen gratis deelnemen aan (sport)clinics. Als je vragen hebt over dit onderwerp dan kun je hierover het beste de filiaalmanager aanspreken.

TekstSchrijverT

Eveline, 08-04-2014 21:32 #49
Hallo,

ik werk sinds 21 januari bij de albert heijn als vakkenvuller. ik ben 16 jaar, hoeveel zou ik per uur krijgen? ik heb het gevoel dat ik veel minder salaris krijg dan ik eigenlijk zou moeten krijgen.

bedankt.
mvg Reactie infoteur, 19-04-2014
Hallo Eveline,

Hoeveel uur werk je bij AH? Als het minder is dan 12 uur per week dan zou het bruto bedrag minimaal € 4,96 moeten zijn. Als je vragen hebt over je loonstrook vraag dan een toelichting aan je filiaalmanager.

TekstSchrijverT

Dinaida, 08-04-2014 19:43 #48
Ik heb nog niet de personeelkorting ontvangen, komt het nog? Reactie infoteur, 19-04-2014
Hallo Dinaida,

Bij AH wordt het voor het personeel van Albert Heijn heel erg aantrekkelijk gemaakt om de boodschappen bij Albert Heijn te (blijven) doen. Zo wordt er ieder kwartaal 10% van het aankoopbedrag van de medewerker weer op de bankrekening van de betreffende medewerker gestort. Het maximum bedrag dat aan een werknemer wordt uitbetaald is vastgesteld op € 75 per kwartaal. Een medewerker kan daardoor voor € 750 boodschappen doen bij Albert Heijn. Omgerekend is het gemiddelde bedrag van een aankoop dan € 8,24 per kalenderdag of € 57,69 per week. Daardoor wordt de aankoop dan rekenkundig gemiddeld € 250 per kalendermaand. Deze kortingsbedragen worden natuurlijk pas na afloop van ieder kwartaal met de betaling van het salaris op de bankrekening van de betreffende medewerker gestort.

Ook krijgen medewerk(st)ers van Albert Heijn korting op AH mobiel, verzekeringen en kunnen gratis deelnemen aan (sport)clinics.

Als je vragen hebt over de personeelskorting, dan kun je hierover het beste de filiaalmanager aanspreken.

TekstSchrijverT

Soso, 30-03-2014 10:11 #47
Hai,
Word het personeelskorting in april betaald met de normale salaris? Of gewoon op 7 april dus apart? Want ik snap het niet eigenlijk of horen we het gewoon morgen te krijgen 31 maart 2014? Reactie infoteur, 02-04-2014
Goedemorgen Soso,

Als het goed is ontvang je de personeelskorting of met je salarisbetaling of maandag 7 april. Dit is afhankelijk bij welke Albert Heijn je werkt. Het beste kun je het betaalschema even aan de fliaalmanager vragen.

Succes,

TekstSchrijvert.

Welmoed, 17-03-2014 04:04 #46
Ik heb zelf bij de AH gewerkt. Ik dacht ook dat ik te weinig verdiende maar als je je totale salaris deelt door het aantal uren dat je hebt gewerkt zie je dat je precies genoeg verdient! Op je loonstrookje staat bijvoorbeeld dat je 4,50 per uur verdient maar als je je totale loon van de maand deelt door het aantal uren zie je dat je 5,50 verdient! (Ik werkte minder dan 12 uur p/w en was vulploegmedewerker) Reactie infoteur, 21-03-2014
Beste Welmoed,

Het is juist dat bij Albert Heijn veel mensen met een parttime baan met tevredenheid werken. Bij Albert Heijn zijn er banen die zeer goed betaald worden. Zo ontvangen medewerkers met een contract tot en met 12 uur per week iedere vier weken ADV, vakantiegeld, vakantiedagen én winstuitkering direct bij de uitbetaling van het salaris. Dat is heel erg aantrekkelijk en het te ontvangen salarisbedrag wordt daardoor dus hoger. Ook worden de reiskosten uitbetaald. Albert Heijn heeft voor zijn medewewerkers ook een pensioenregeling.

Wat je in je mail aangeeft komt dus overeen met wat er in het artikel staat.

TekstSchrijverT

Devis, 04-03-2014 17:44 #45
Hallo, ik werk bij horeca ik ben 24 jaar en verdien nog steeds 8,50 per uur en ik werk soms 20 of 25 uur per week want ik zit nog op school, klopt dat? Reactie infoteur, 06-03-2014
Hallo Devis,

Op basis van de gegevens is de conclusie dat je meer dan 12 uur per week werkt.

In Nederland hebben alle werknemers tussen de 23 jaar en de AOW-leeftijd recht op het wettelijk minimumloon. Dit is het loon dat je minimaal moet ontvangen als je werkt. Voor jongere werknemers (15 tot 23 jaar) geldt het minimumjeugdloon. Het minimumloon beschermt tegen onderbetaling.

Als 24 jarige moet je minimaal € 8,57 netto per uur verdienen. Is het uurloon lager overleg dan even met de locatie manager en laat de loonbetaling even controleren aan de hand van de gemaakte afspraken.

Succes,

TekstSchrijverT

Carmen, 18-02-2014 00:21 #44
Hallo, ik werk al een jaar bij de Albert Heijn en ik was altijd vakkenvulster, nu doe ik sinds kort codeboeken. verdient dit meer? ik werk nu 9 uur in de week en mijn uurloon was 3,87. ik ben 16 jaar, hoor ik dan eigenlijk niet meer te krijgen?

groetjes carmen Reactie infoteur, 21-02-2014
Hallo Carmen,

Het uurloon van € 3,87 zou best kunnen kloppen omdat het uurloon ook verhoogd wordt met een aantal toeslagen. Het kan zijn dat je hebt afgesproken dat de toeslagen niet in je uurloon worden opgenomen maar afzonderlijk worden uitbetaald. Bij Albert Heijn werken immers veel mensen met een parttime baan. Een baan die op basis van de CAO zeer goed betaald wordt. Medewerkers met een contract tot en met 12 uur per week vinden iedere vier weken ADV, vakantiegeld, vakantiedagen én winstuitkering direct bij de uitbetaling van het salaris. Dat is heel erg aantrekkelijk en het te ontvangen salarisbedrag wordt daardoor dus hoger. Ook worden de reiskosten uitbetaald. Albert Heijn heeft ook een pensioenregeling. Je moet dus even op je salarisstrook kijken hoe het bij jouw geregeld is.

Kom je er niet uit vraag dan uitleg aan je filiaalmanager.

TekstSchrijverT

Marijke, 11-02-2014 22:20 #43
Ik heb net een contract getekend bij Albert Heijn voor 24 contracturen per 4 weken als vulploegmedewerker. Ik ben 16 jaar en er staat in mijn contract dat ik 3,83 per uur ga verdienen. Hoe kan het dat bovenin het schema staat dat ik 4,96 zou gaan verdienen per uur. Ik heb een jaarcontract getekend. Is het dan vaak zo dat je na een jaar weer weg moet of wordt een contract ook wel verlengd? Reactie infoteur, 12-02-2014
Beste Marijke,

Bij Albert Heijn werken veel mensen met een parttime baan. Een baan die zeer goed betaald wordt. Medewerkers met een contract tot en met 12 uur per week vinden iedere vier weken ADV, vakantiegeld, vakantiedagen én winstuitkering direct bij de betaling van het salaris. Daar jij 24 uur werkt per 4 weken ontvang je een lager uurloon. De hiervoor genoemde toeslagen worden dus op een ander moment uitbetaald.

Medewerkers die goed functioneren krijgen natuurlijk een verlenging van het contract.

TdekstSchrijverT

Moniek, 05-02-2014 22:06 #42
Hallo!

Onder de uitbetalingsdata staat bij het stukje over franchise ondernemers "het is niet onmogelijk." Dat betekent dus dat het wel mogelijk is dat ze andere dagen kunnen uitbetalen?

Groetjes Reactie infoteur, 06-02-2014
Beste Moniek,

Het ontvangen van de betaling van AH op je rekening is afhankelijk van je bank en of je voor AH werkt of voor een franchise AH.

De genoemde datum kan dus afwijken van de datum waarop het bedrag op je bankrekening is bijgeschreven.

TekstSchrijverT

Soof, 04-02-2014 19:18 #41
Hallo!
Ik heb een vraagje, ik ben 15 jaar en werk net 2 weken als vulploegmedewerker bij ah. In de bovenstaande lijst staat dat ik €4,29 hoor te gaan verdienen. In mijn contract staat dat ik €3,39 bruto ga verdienen. Dit vind ik een behoorlijk verschil. Kan hier uitleg over worden gegeven waarom dit zo is? Reactie infoteur, 06-02-2014
Goedemorgen Josephine,

Dank voor je mail. Om de vraag goed te kunnen beantwoorden is het nodig om het aantal uren te weten waarop je iedere week werkt. De beloning voor iemand die vijftien jaar is en minder dan twaalf uur per week werkt zou € 4,29 per uur zijn.

Met vriendelijke groet,

TekstSchrijverT

Porchia, 03-02-2014 21:40 #40
Goeie dag, ik ben 22 januari 18 geworden en krijg nu 4,46 p.u bij de AH, terwijl ik eerst 4,43 verdiende toen ik nog 17 was, hoe kan het dat het maar met 3 cent is gestegen? mijn teamleiders zeggen dat het klopt maar dat is niet zo. Reactie infoteur, 06-02-2014
Goedemorgen Porchia,

Nog gefeliciteerd met je verjaardag en bedankt voor je mail.

Om de vraag goed te kunne beantwoorden, moet je even door geven hoeveel uur je per week werkt. Het uurloon zou namelijk best eens goed kunnen zijn, maar dat is zonder deze informatie moeilijk vast te stellen.

TekstSchrijverT.

Sophia, 29-01-2014 20:18 #39
Ik zou graag willen weten of je op de bake-off net zo veel verdient als de vakkenvullers en caissières. Zo niet, hoeveel verdien je als 16-jarige op de bake-off bij een niet franchise onderneming? Reactie infoteur, 02-02-2014
Hallo Sophia,

De bedragen voor een functie liggen vast. Dus het beste kun je met je manager even overleg plegen over de beloning en aan hem uitleg vragen als er onduidelijkheden zijn. Kom je er niet uit, plaats dan weer een reactie.

TekstSchrijverT

Lo, 25-01-2014 14:13 #38
Hallo,

Ik ben 14 jaar oud maar ik verdien netto ongeveer 3 euro per uur en brutto iets tussen de 3 euro en 3 euro 50 per uur. Weten jullie misschien waarom dat zo kan zijn en wanneer ik meer kan gaan verdienen? Ik werk nu al bijna 4 maanden bij de Albert Heijn.

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 02-02-2014
Beste Lo,

Als 14 jarige heb je een beloning dat laag begint en ieder jaar met je verjaardag wordt verhoogd.

Succes bij AH.

TekstSchrijverT

Ap, 17-01-2014 11:25 #37
Hallo,

Ik ben 17 jaar en werk sinds kort pas bij de Albert Heijn. Mijn loon is €5.77 per uur (vulploegmedewerker) en er is geen loonheffingskorting toegepast omdat ik ook een andere baan heb. Nou vroeg ik me af hoeveel euro er van mijn uurloon af gaat. (Bij mijn andere baan verdien ik €4.28 met loonheffing)

Alvast Bedankt! Reactie infoteur, 18-01-2014
Hallo Ap,

Er is geen loonheffing toegepast omdat je ook een andere baan hebt. Dit heb je aangegeven toen je bij AH in dienst kwam. Feitelijk wordt er in theorie wel loonheffing ingehouden, maar omdat het een laagbedrag per maand is, weer niert. Dus € 5,77 blijft 5,77 en € 4,28 blijft € 4,28.

TekstSchrijverT

Jan, 09-01-2014 09:06 #36
Ik hoorde van mijn manager dat de personeelskorting nu een maand opgeschoven is vanwege de komst van de nieuwe bonuskaart? Ik heb deze maand ook geen personeelskorting uitbetaald gekregen. Vorige keer kreeg ik het ook een maand later dan op deze website vermeld staat. Reactie infoteur, 11-01-2014
Hallo Jan,

Niet uitgesloten is dat er verschuivingen in uitbetalingen kunnen plaatsvinden. Het is daarom goed dit zelf ook in de gaten te houden en bij onduidelijkheden altijd overleg te plegen met je manager.

TekstSchrijverT

Albert, 08-01-2014 22:39 #35
Word bij 15 jaar belasting enzo eraf gehaald nee toch? Wat daar boven als bruto staat is gewoon de echte loon toch? Reactie infoteur, 11-01-2014
Hallo Albert,

Ook als je 15 jaar bent kan er een inhouding op de brutobedragen plaatsvinden. Het is dan aan te bevelen om de ingehouden bedragen voor de inkomstenbelasting bij de belastingdienst terug te vragen. op je salarisstrook kun je zien welke inhoudingen er hebben plaatsgevonden.

TekstSchrijverT

Linsey, 07-01-2014 01:03 #34
Moet het salaris er maandag opstaan of ken het ook een dagje later? Reactie infoteur, 07-01-2014
Hallo Linsey,

Het bijschrijven op je bankrekening is mede afhankelijk van welke bank je hebt en kan dus ook een andere dag dan maandag zijn.

TekstSchrijverT

C. van L., 06-01-2014 21:34 #33
Kan het kloppen dat de personeelskorting niet is uitbetaald vandaag? Reactie infoteur, 07-01-2014
Beste C,

Het kan verbandhouden met het feit dat je voor een franchise AH werkt. Vraag er eens naar bij je manager.

TekstSchrijverT

Wessel, 03-01-2014 20:03 #32
Hey.

Ik werk net bij albert heijn en ik verdien 3,77 bruto per uur en ik werk 6 uur in de week in de avond hier boven staat 4,96 netto toch. Klopt dat… Reactie infoteur, 06-01-2014
Beste Wessel,

Dank voor de vraag, maar om deze te kunnen beantwoorden moet je even melden wat je bij AH gaat doen. Daarnaast is het mogelijk dat je basisuurloon € 3,77 is en dat dit bedrag nog wordt verhoogd met de genoemde percentages in het artikel.

Succes bij AH

TekstSchrijverT

Wendy, 03-01-2014 12:11 #31
Als je jarig bent geweest, gaat je loon dan automatisch omhoog of kan dat ook misgaan? Reactie infoteur, 06-01-2014
Beste Wendy,

Gefeliciteerd met je verjaardag en net als bij ieder andrr bedrijf kan er bij AH ook wel eens iets misgaan. Neem even de twee loonstroken mee (van de maand voor je verjaardag en van de maand van je verjaardag) en overleg even met de vestigingsmanager.

Succes
TekstSchrijverT

Emmrek, 23-12-2013 23:44 #30
Vandaag ben ik aangenomen als vakkenvuller Albert Heijn. Binnenkort krijg ik een introductiedag en worden al het papierwerk afgehandeld. Zelf ben ik nu 17 jaar, er staat een brutoloon van € 5,66 Maar hoeveel wordt 't netto dan ongeveer? Of wordt je echt 5,66€ uitbetaald per uur? Ik krijg een 12 uur's contract… Alvast bedankt voor jullie antwoorden! Reactie infoteur, 24-12-2013
Beste Emmrek,

Gefeliciteerd met je baan. Om het juiste antwoord te kunnen geven is het van belang om te weten of je twaalf uur of minder gaat werken en of je bij AH of bij een zelfstandige AH gaat werken. Het beste kun je de vragen tijdens de introductie aan de manager vragen. Kom je er niet uit, laat het dan maar weten.

TekstSchrijverT

Appiehenk (infoteur), 19-12-2013 23:19 #29
Hallo allemaal,
Ik werk sinds een twee weken bij de Albert Heijn als 15-jarige. Ik ga Netto €4,36,- per uur verdienen en ik vroeg me af hoeveel dit bruto is.

Mvg, Henk. Reactie infoteur, 24-12-2013
Hallo AppieHenk,

Wat is je functie bij AH en hoeveel uur per week ga je werken?

TekstSchrijverT

Thom, 12-12-2013 21:27 #28
Hierboven staat vermeld dat een 17 jarige vakkenvuller 5,66 verdient maar ik verdien 4,33. Dat is best raar. Reactie infoteur, 15-12-2013
Beste Thom,

Dank voor je reactie.

Er kan op het eerste gezicht niet direct een antwoord worden gegeven op je vraag.
Je zou dan even je loonstrook moeten op sturen. Het meest makkelijke is om even informatie te vragen bij de manager. In de praktijk blijkt dat de uurbedragen bij zelfstandige AH filialen weleens willen afwijken.

Succes,

TekstSchrijverT

Martin, 03-12-2013 07:29 #27
Loopt de personeelskorting in 2014 nog gewoon door bij wwm? Ik werk bij een franchise ondernemer en daar wordt er mee gestopt omdat dat de werkgever 80% belasting zou moeten betalen over de 300 euro! Dit alles vanwege de nieuwe werkkosten regeling van de fiscus, Klopt dat wel? Ik dacht dat de nieuwe regels nammelijk pas vanaf 2015 in gingen

Groeten Martin Reactie infoteur, 15-12-2013
Hallo Martin,

Als werknemer mag je een korting of vergoeding ontvangen bij de aankoop van producten van de werkgever, dan zijn de producten onder de volgende voorwaarden onbelast:
◾De producten zijn niet branchevreemd.
◾De korting of vergoeding bedraagt per product maximaal 20% van de waarde van dat product in het economische verkeer.
◾De korting of vergoeding bedraagt in 2013 niet meer dan € 500.

De maximale vrijstelling van € 500 kan nog worden verhoogd met het vrijstellingsbedrag dat je als werknemer in de voorgaande 2 kalenderjaren niet hebt gebruikt.

Waar de 80% belasting vandaan komt weet ik dus niet. Dat zou alleen maar kunnen als de ontvangen vergoeding hoger is of wordt dan het hiervoor genoemde bedrag.

Succes,

TekstSchrijverT

Mer, 30-11-2013 08:24 #26
Ik werk sinds eind 2008 bij de Appie, eerst 3 jaar caissière en nu 2 jaar bij de afdeling verkoop. Ik heb sinds 2 jaar een contract van 15 uur per week & werk niet voor een franchise onderneming.

Ik heb mijn baas een aantal keer gevraagd hoe ik senior verkoper kan worden, maar wordt niet nader toegelicht. Ik word echt wel verantwoordelijk gesteld voor iemand als een senior werknemer. Ik verdien 8,72 per uur, minder als hierboven wordt aangegeven.
Wie weet wat ik zou moeten verdienen? Reactie infoteur, 15-12-2013
Hallo Mer,

Wat is je leeftijd?

Het uurloon van € 8,72 zou wel eens kunnen kloppen omdat de toeslagen en vakantiegeld niet in het uurloon zijn opgenomen.

Om senior verkoper te worden, kun je het beste een sollicitatiebrief bij de filiaalmanager inleveren. Je krijgt daar dan wel een antwoord op.


TekstSchrijverT

Niels, 28-11-2013 17:36 #25
Mensen die minder verdienen dan hier staat, waarschijnlijk werken jullie voor een franchise appie.
Die hoeven namelijk niet aan alle AH regeltjes te voldoen.
Een vriend van mij werkte ook bij een franchise ah en die werkte 10 uur meer dan mij terwijl hij hetzelfde als ik verdiende.

Werken bij de AH kan vanaf je 15e. Reactie infoteur, 15-12-2013
Hallo Niels,

Dank voor de aanvulling. Het is echter ook mogelijk dat de collega's van je meer dan 12 uur werken, dan krijgen zij immers de toeslagen en vakantiegeld apart uitbetaald en hebben daardoor ook een lager uurloon.

TekstSchrijverT

Kaafi, 27-11-2013 12:51 #24
Ik ben een verkoop klaar en werk elke week minder dan 12 uur en ben 17 jaar, in januari word ik 18 jaar. mijn uurloon is €4.33, heeft de Albert Heijn verschillend uurloon? Reactie infoteur, 15-12-2013
Hallo Kaafi,

Zoals uit de beantwoording blijkt heeft AH alleen verschillende uurlonen als je voor AH werkt of voor een zelfstandige AH o0ndernbemer. Daarnaast is er een verschil als je meer of minder dan 12 uur per week werkt en natuurlijk is het uurloon ook afhankelijk van je functie.

TekstSchrijverT

Sjoerd, 13-11-2013 15:53 #23
Ik had een vraagje…
ik ben 14 kan ik dan al in de appi werken? Reactie infoteur, 19-11-2013
Loop eens bij de Appi binnen en vraag naar de filiuaalmanager en overleg met hem wat je mogelijkheden zijn.

TekstSchrijverT

W. Vellekoop, 12-11-2013 17:01 #22
Hallo,

Ik ben in het bezit van een personeelkortingspas van Albert Heijn, ik ben een gepensioneerde cassière van AH.
Ik laat deze pas altijd scannen bij de kassa.
Mij wordt bij de kassa steeds medegedeeld dat het scannen van die pas niet meer hoeft en dat de korting van 10 % nu automatisch wordt overgemaakt bij het salaris van de medewerkers, geldt dat ook voor mij?
Zo ja vanaf wanneer is dit en hoef ik mijn kaart niet meer te gebruiken?

Graag even uw reactie.

B.V.D.
W. Vellekoop Reactie infoteur, 19-11-2013
Overleg eens met de filiaalmanager van de vestiging hoe in uw sitautie de personeelkortingspas gebruikt moet worden.

TekstSchrijverT

Fatih, 10-11-2013 20:44 #21
Ik ben 16 jaar, ik ben vakkenvuller in de avond en krijg 3.78 per uur? Reactie infoteur, 12-11-2013
Heb je iets meer informatie? Het gaat met name om het aantal uren dat je werkt.

TekstSchrijverT

Hans, 27-10-2013 23:09 #20
Krijgen we dan onze bonus aankomende salaris of pas over 3 maanden als we de volgende bonus binnenkrijgen?

mvg Reactie infoteur, 03-11-2013
Hallo Hans,

Deze vraag kun je het beste aan de filiaalmanager voorleggen.

TekstSchrijverT

Ah 1394, 25-10-2013 04:01 #19
Door de invoer van de nieuwe bonuskaart, krijgt iedereen de personeelskorting uitbetaald bij het volgende periode salaris.

Mvg Reactie infoteur, 03-11-2013
Dank voor de aanvulling op het artikel,

TekstSchrijverT

Lindelisa, 18-10-2013 13:44 #18
Ik heb van maart t/m september gewerkt bij een Albert Heijn. Nu heb ik in die tijd, maar 1 keer personeelskorting (korting op boodschappen) gekregen. Nu lijkt mij het zo, dat ik, ondanks dat ik in september ben gestopt, nog wel personeelskorting hoor te krijgen op 14 oktober over de maanden juli, augustus en (deel van) september. Klopt dit?
Ik heb namelijk niks ontvangen. Ik heb in de afgelopen maand ook geen contact meer gehad met mijn Albert Heijn. Naar wie moet ik toe gaan nu ik geen personeelskorting heb ontvangen? Reactie infoteur, 04-11-2013
Hallo LindeLisa,

Het beste kun je overleg plegen met de filiaalmanager.

TekstSchrijverT

Romy, 17-10-2013 18:27 #17
Hoi,
Ik heb deze maand geen bonuskaart personeelskorting gehad. Mijn zus die bij een andere albert heijn werkt ook niet terwijl ik het 14 oktober bij mijn salaris had moeten zitten, klopt dit? Reactie infoteur, 04-11-2013
Je kunt de vraag het beste voorleggen aan de filiaalmanager, .

TekstSchrijverT

Sabine, 16-10-2013 18:44 #16
Hoi
Ik heb een 12 uur contract bij albertheijn, en hoorde dat dat geen all in loon meer word, wat houd dit in? Reactie infoteur, 04-11-2013
Een all-inn loon wil zeggen dat er geen toeslagen meer op het loon gegeven worden. Als er geen all-inn loon is afgesproken dan worden wel de toeslahgen waar je recht op hebt uitbetaald. het beste kun je met je filiaalmanager overleggen hoe jouw situatie is.

TekstSchrijverT

Boris, 14-10-2013 22:43 #15
Hallo,

ik heb een contract voor minder dan twaalf uur, maar werk er regelmatig boven. Is het dan mogelijk om aan het eind van het jaar belasting terug te kunnen krijgen?

groet,
boris. Reactie infoteur, 04-11-2013
Hallo Borsi,

Of je nu veel of weinig uren maakt het is altijd zinvol om te laten berekenen of je geld terug kunt krijgen.

Je mag altijd even vragen of het voor je berekend kan worden. Dit kan tot 1 januari 2014 nog vanaf 2008. Dus doe je voordeel er mee.

TekstSchrijverT

Demi, 03-10-2013 15:14 #14
Hoi,
ik heb een vraagje. hierboven staat dat een 16 jarige 4.79 verdiend, maar ik krijg maar 3,78.
hoe kan dit? ik doe verkoopafdeling. Reactie infoteur, 08-10-2013
Goedemorgen Demi,

Bedoel je dat je € 3,78 netto uitbetaald krijgt?

TekstSchrijverT

Anon, 22-09-2013 21:53 #13
Ik heb vandaag digitaal gesolliciteerd bij de ah en nu ik al de reacties lees wil ik eigenlijk weten hoe de AH je gewerkte uren bijhoudt? zoals Dominique zei dat ze 16 uur heeft gewerkt maar er staat 10 uur op ondanks er alles opgeteld, je op 13.81 moet komen. dus er kloppen 2 dingen niet. dus mijn vraag aan iedereen, hoe word je uren opgeteld, wie doet het en hoe gaat het in z'n werking. ook zou ik mijn netto salaris per uur willen weten. ik ben 20 jaar en ben vakkenvuller. (iemand met ongeveer dezelfde leeftijd en zelfde functie, graag reageren a.u.b) Reactie infoteur, 08-10-2013
Goedemorgen,

Bij indiensttreding wordt precies uitgelegd hoe de verantwoording van de uren zal plaatsvinden.
Als 20 jarige is het minimum loon per uur bij AH € 8,40.

TekstSchrijverT

Kenaan, 11-09-2013 14:29 #12
Ik werk elke week minder dan 12 uur en ben 17 jaar, in januari word ik 18 jaar. mijn uurloon is €4.33, heeft de Albert Heijn verschillend uurloon? Reactie infoteur, 11-09-2013
Hallo Kenaan,

Wat is je functie?

TekstSchrijverT

Dominique, 08-09-2013 14:48 #11
Ik heb voor het eerst betaald gekregen voor een periode van 2 weken. Daarin had ik 16 uur gewerkt en als ik op mijn loonstrook alles optel kom ik maar op 13.81 uit. Er staat op die loonstrook dat ik 10 gewerkt heb en dat zoveel uren adv en tvt, vakantie uren gekweekt, valt dat onder die werk uren? Want zoniet dan heb ik in die periode van 2 (16 uur vol gewerkt) maar 10 uur betaald gekregen! Kan iemand het uitleggen hoe dat loonstrookje precies werkt en hoe het precies met die uren zit? Reactie infoteur, 10-09-2013
Overleg even met de vestigingsmanager en vraag om een uitleg van je salarisstrook.

Succes

TekstSchrijverT

Burak, 03-09-2013 21:01 #10
Klopt de uurloon wel? Reactie infoteur, 05-09-2013
Hallo Burak,

Dank voor je reactie, maar welk uurloon bedoel je?

TekstSchrijverT

Robin, 02-07-2013 14:31 #9
Ik werk elke week minder dan 12 uur en ben 17 jaar, in augustus word ik 18 jaar. Wat is dan mijn uurloon wat boven aan mijn loonstrook hoort te staan voor 17 jaar en 18 jaar? Graag hoor ik dit even. Reactie infoteur, 09-08-2013
Hallo Robin,

Volgens mij is het inkomen voor 17 jarige € 5,46 per uur en voor 18 jarige € 6,18 per uur.

tekstSchrijverT

H., 29-04-2013 20:28 #8
De uitbetaaldatums kloppen niet. Het is bij elke datum een week later. Reactie infoteur, 20-05-2013
De datum van uitbetaling ligt bij AH franchisenemers anders.

Lynn, 29-04-2013 09:52 #7
Hoelang duurt het voordat ah uitbetaald? Reactie infoteur, 20-05-2013
AH betaalt per vier weken uit. De eerste betaling na indiensttreding ligt, wegens invoering van de gegevens in de administratie, in de regel na de eerst volgende uitbetalingsdatum.

Dennis, 19-04-2013 12:36 #6
Uitbetaling van personeelskorting klopt ook niet volgens mij. Mijn laatste ontvangen personeelskorting heb ik ontvangen in februari (4 febr.). Reactie infoteur, 20-05-2013
De eerst volgende betaling zal dus begin mei zijn en vervolgens in augustus en november zijn,

Kaj, 16-04-2013 06:25 #5
Ik heb de personeelskorting nog steeds niet ontvangen. Is dit bij anderen ook zo? Reactie infoteur, 20-05-2013
Als het goed is heb je de personeelskorting begin mei ontvangen.

Ismail, 21-02-2013 14:52 #4
Wij hadden onze personeelskorting ontvangen op 4november 2012. Reactie infoteur, 20-05-2013
En in 2013 ontvang je de personeelskorting dus in mei, augustus en november.

J. Romkes, 21-01-2013 15:48 #3
Wanneer wordt personeelskorting weer gestort, want wij hebben vanaf 20 augustus niks meer ontvangen en dan ook niemand van het personeel. Reactie infoteur, 20-05-2013
In februari en mei moet je de personeelskorting hebben ontvangen, zoniet vraag er dan even bij de personeelsafdeling naar.

Roos, 19-01-2013 15:36 #2
Bij de salaristabel staat onderaan vermeld dat deze bedragen nog verhoogd worden met de toeslagen. Volgens mij is dit niet juist, dit zijn al de all-in salarissen. Bij deze uurlonen zijn de toeslagen al inclusief.

Althans dat denk ik, ik hoor graag of dit klopt! Reactie infoteur, 21-01-2013
In het artikel staat dat bij kontrakten minder dan twaalf uur per week alle toeslagen in het uurloon zijn verwerkt. Blijkbaar werk je dus minder dan 12 uur per week.

TeksTSchrijverT

Passiej, 16-01-2013 16:14 #1
De uitbetalingdata van het salaris bij Albert Heijn in 2013 zoals hierboven klopt niet. In werkelijkheid ligt de datum van uitbetaling naar mijn weten een week eerder. Zo is er op 7 januari loon gestort i.p.v. de 14de

Volgens mij moet het zoiets zijn:
7 januari
4 februari
4 maart
1 april
29 april
27 mei
24 juni
22 juli
19 augustus
16 september
14 oktober
11 november
9 december

Nou ben ik geen expert, en zoals je ziet kom ik uit op 13x een uitbetaling ipv 12. (Wat natuurlijk niet verkeerd is ;) )

maar het zou in de meeste gevallen moeten kloppen.

Weet jij wel exact hoe het zit?
Ik zie het graag Reactie infoteur, 16-01-2013
Bedankt voor de reacties. Ik heb het uitgezocht en de betalingsdata aangepast

Infoteur: Tekstschrijvert
Rubriek: Mijn kijk op…
Subrubriek: Mens en samenleving
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 50
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!