InfoNu.nl > Mijn kijk op… > Muziek en film > Idols 2008, wie wordt het?

Idols 2008, wie wordt het?

Idols 2008, wie wordt het? Elk jaar is het er weer, het is een fenomeen wat ieder jaar weer boeit.... Wie wordt de nieuwe Idol in 2007/2008?

Wat is Idols?

Idols is een programma wat in vele landen wordt uitgezonden. De bedenker Simon Fuller startte in Groot Brittannië het programma Pop Idol. Vanuit Groot Brittanië is het toen overgewaaid naar andere landen waaronder Nederland (idols) en België (Idools) ook in Azië is de show erg populair.

Idols is in 2002 in Nederland van start gegaan en is qua kijkcijfers een tophit. Het programma trekt dit jaar al 2 miljoen kijkers per aflevering en in de voorgaande jaren was dit zelfs meer. Via de telefoon kunnen de kijkers stemmen op de kandidaten en de opbrengsten hiervan zijn natuurlijk ook niet mis.

Nieuwkomers in de jury

Dit jaar heeft de jury er 2 nieuwe gezichten bij, Gordon en John Ewbank. Gordon de vervanger van Henk-Jan Smits is wat mij betreft een welkome aanwinst aan het team van juryleden. Met zijn bekende diva-achtige sarcasme en humor is hij een van de leukste dingen aan het programma. In tegenstelling tot Henk-Jan Smits is Gordon "gemeen" op een leuke manier. Er is veel kritiek geweest over Gordon zijn werkwijze, ook Henk-Jan Smits heeft aangegeven niet tevreden te zijn met Gordon zijn optreden.

John Ewbank de bekende liedjesschrijver van de Marco Borsato hits is een kritisch man die door zijn carrière genoeg verstand van muziek en talent heeft opgedaan om hier een juist oordeel over te vellen. Verder bestaat de jury uit zangeres Jerney Kaagman en componist Eric van Tijn. De show wordt dit jaar gepresenteerd door Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. Martij Krabbé deed het vorig jaar ook maar dan met Chantal Janzen. De eerste 2 seizoenen hebben Reinout Oerlemans en Tooske Breugem de presentatie gedaan.

Eendagsvlieg?

We zijn nu al bij de vierde editie van Idols. Wie wordt de nieuwste eendagsvlieg van de muziekbusiness? Het is triest maar na de Idols periode vergeten we de ooit zo geliefde kandidaten en luisteren we gewoon weer naar onze Justin Timberlake en Beyonce. Na Jamai (die nog enige bekendheid heeft) hebben we Boris en Raffaëla gehad. Van deze kandidaten hebben we nauwelijks meer wat gehoord. Zal de nieuwe Idol hier ook over nadenken? Zal diegene beseffen dat er waarschijnlijk met hem of haar precies hetzelfde zal gebeuren?

Idols 4 heeft qua niveau weer uitstekende kandidaten. Er kan zelfs gezegd worden dat de lat iedere keer hoger gelegd wordt. Er zijn 12 kandidaten over na de eerste liveshow. De afvaller Sandy was iemand die in mijn ogen bij de top van de kandidaten hoorde. Waarschijnlijk had zij de sympathie van Nederland niet verdient. Tussen de overige kandidaten zit groot talent maar ook een paar mindere die in mijn ogen door looks of de medelijdenstem nog steeds op het podium staan.

Kandidaten 2007

 1. Sandy-Exit Liveshow 1
 2. Nikki-Een groot talent, waarschijnlijk iemand die minstens in de top 3 komt.
 3. Nathalie-Een echte Souldiva. Van haar eerste optreden kreeg je kippenvel. Hopelijk kan ze blijven boeien.
 4. Asnat-Een r&b meisje met een leuke stem. Kan nog niet echt peilen wat ze in huis heeft.
 5. Nigel-Doe me denken aan Carlton Banks qua performance. Heeft een redelijke stem en een goed uiterlijk maar geen uitstraling.
 6. Neil-Ach de hendriks familie heeft eindelijk een zoon die mee mag doen. Neil is een smartlappen zanger. Krijgt de sympathie van het publiek. Is binnenkort over.
 7. Tiffany-Een leuk meisje qua uiterlijk. Maar blinkt niet uit op qua zang.
 8. Mirjam-Een meisje met potentie, heeft een Ilse de Lange achtige stem. Ben benieuwd wat zij gaat laten zien want tot nu toe is het redelijk teleurstellend.
 9. Bas-Een Freddy Mercure achtige manier van zingen die redelijk irritant is. De vraag is vinden de kleine meisjes hem leuk want in dat geval zou hij het wel een tijdje vol kunnen houden.
 10. Pauline-Een zangeres van niveau, helaas wat ouder en mijn voorspelling is dat ze het niet ver zal schoppen. Heeft een hele ruige rockstem.
 11. Ollie-Boyband figuur.
 12. Charlene-Geweldige zangeres ook iemand die ik in de top 3 zie.
© 2008 - 2017 Deniseh1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hits jaren 00: 2004In 2004 kwam de Nederlandse rap tot leven. We maakten kennis met Ali B en Lange Frans en Baas B. Ook andere Nederlanders…
Britney Spears album Femme FataleOp 25 maart 2011 brengt Britney Spears haar zevende studio album uit na haar laatste album Circus, uitgebracht in 2008.…
Idols in AfghanistanNiet alleen in het westen van Europa is Idols enorm populair, ook in Afghanistan staat het programma hoog in het vaandel…
Inkomen van beroemdhedenInkomen van beroemdhedenDe jaarlijkse inkomens van topfunctionarissen uit het bedrijfsleven lopen in de miljoenen per jaar. Vergeleken met de in…
Amerikaanse R&B Zangeres Keri HilsonKeri Hilson is een Amerikaanse R&B zangeres en songwriter. Sinds 2001 schrijft ze muziek voor artiesten zoals Britney Sp…
Bronnen en referenties
 • www.idols.nl www.google.nl

Reageer op het artikel "Idols 2008, wie wordt het?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Sanne, 17-08-2008 21:51 #3
Ik wil graag weten hoe je moet inschrijven en hoe oud je moet zijn voor idols?

Linsey Wilkens, 29-03-2008 22:15 #2
Hoe moet je je inschrijven voor de nieuwe idols of zijn de audities al begonnen!?

Marlene, 24-02-2008 00:02 #1
Nathalie ze is een echte ster om te schitteren

Infoteur: Deniseh1982
Gepubliceerd: 07-01-2008
Rubriek: Mijn kijk op…
Subrubriek: Muziek en film
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 3
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!