InfoNu.nl > Mijn kijk op… > Muziek en film > De Frogers in de bijstand en de rol van de media

De Frogers in de bijstand en de rol van de media

De Frogers in de bijstand en de rol van de media Er wordt veel gezegd over programma’s die voor een goed doel een andere insteek/format kiezen dan bijvoorbeeld de publieke omroep dit doorgaans doet. Want hoe schandalig was het niet dat de Frogers een maand de bijstand in zouden gaan en daarna weer met de Bentley het Gooi onveilig zouden maken. Maar de media heeft de mening al gevormd voordat het programma überhaupt op televisie te zien is geweest.

Serie

Bijvoorbeeld de Froger serie, deze is erg goed ontvangen door het publiek. Maar liefst 1,7 miljoen mensen hebben de Frogers de maand bijstand in zien gaan.

Een klein budget waar:
  • Meubelen op Marktplaats mee gekocht moeten worden
  • Rene zelf technisch moet gaan worden om kosten uit te sparen
  • De jongenskamers mee ingericht moeten worden

Als de zonen denken naar de golfles te kunnen, moet Natasja ze melden dat er deze maand geen geld is voor golfles en de Bentley wordt tijdelijk ingeruild voor een oude Opel. Kortom, men moet echt een maand met een minimaal budget rondkomen.

De media staat met enige regelmaat klaar om de insteek van een programma, zo ook de Frogers, neer te sabelen, alvorens het programma daadwerkelijk bekeken te hebben. De insteek van de media kan immers ook zijn dat aandacht vragen voor de voedselbank alleen maar goed is en daar draagt de media juist een steentje bij. Maar dat zal wel minder “verkopen” dan de gekozen opstelling. Jammer, want dat maakt de media geen haar beter dan wat Froger zijn vermeende opstelling zou zijn.

De serie wordt serieus aangepakt, maar wel op een luchtige manier en daar heeft het productiebedrijf van John de Mol weer een voltreffer mee. Dat hiermee ook de Frogers er een voltreffer mee hebben, wat ze ongetwijfeld geen windeieren zal leggen, is niets mis mee. De voedselbank en de problematiek hieromtrent is duidelijker in beeld dan ooit en dat kan absoluut geen kwaad. Meer weten over wat de voedselbank allemaal doet en hoe de inzameling verloopt: voedselbank

Format

Series als deze helpt het oorspronkelijke idee meer dan dat er een willekeurige familie gevraagd zou zijn. De camera volgt het dagelijkse leven van bekende Nederlanders en naast amusante televisie brengt het een belangrijk thema onder de aandacht. Wellicht kan voor de toekomst de media juist in positieve zin een duit in het zakje doen!

Media

De journalisten die vooraan staan om een serie neer te sabelen zijn angstvallig stil als ze er naast zitten en het zou ze sieren als ze ook zouden melden dat ze er af en toe simpelweg naast zitten.

Het enige wat het programma van de Frogers nog beter gemaakt zou hebben gemaakt is de opmerking van een van kinderen: " als John de Mol de Voedselbank zo'n goed initiatief vindt en belangrijk om door een bekende Nederlander onder de aandacht te brengen, waarom doet hij het zelf dan niet?". Veel pakkender dan dat is eigenlijk niet mogelijk.

Lees verder

© 2008 - 2017 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
In aanmerking komen voor de voedselbankIn aanmerking komen voor de voedselbankDe armoede in Nederland neemt toe en steeds meer mensen zijn aangewezen op de voedselbank. De voortdurende crisis zorgt…
Voedselbank: voorwaardenArmoede is een toenemend probleem in Nederland. De voedselbank biedt hulp. Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor…
Goede doelen als de Voedselbank, donatie en structurele hulpVoor de het goede doel “de Voedselbank” is op 11 december 2008 ruim 2,3 miljoen euro opgehaald door middel van de live s…
Kerstpakketten en goede doelenKerstpakketten en goede doelenDe decembermaand is een maand waarin veel werknemers hun kerstpakket ontvangen. Steeds meer mensen voelen zich onprettig…
Krediethypotheek en bijstandKrediethypotheek en bijstandVoor huiseigenaren is het bijzonder pijnlijk als zij in de bijstand terechtkomen. Zij moeten tenslotte hun eigen huis “o…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "De Frogers in de bijstand en de rol van de media"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Gerritseric (infoteur), 01-08-2009 14:19 #1
Een klein budget waar:
Meubelen op Marktplaats mee gekocht moeten worden
Rene zelf technisch moet gaan worden om kosten uit te sparen
De jongenskamers mee ingericht moeten worden

Oh, erg zeg. Het goede werk dat ze doen voor de voedselbank is uitstekend! Maar deze argumenten tellen echt niet, hoor. Hoeveel Nederlanders moeten dit wel niet doen?
Eric

Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 21-10-2008
Rubriek: Mijn kijk op…
Subrubriek: Muziek en film
Special: Nederlandse kleinkunst
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!