InfoNu.nl > Mijn kijk op… > Muziek en film > Belspelletjes: echt of oplichterij?

Belspelletjes: echt of oplichterij?

Belspelletjes...je kan er vandaag al niet meer naastkijken als je je televisie opzet. Maar is dit nu echt, of gewoon oplichterij ?

Wat zijn belspelletjes?

Belspelletjes zijn spelletjes op televisie die meestal in de ochtend,middag of nachturen uitgezonden worden. Met een belspel kan je een grote som geld verdienen door naar de studio te bellen en deel te nemen aan het lopende spel. Er zijn veel varianten maar het komt steeds op hetzelfde neer. Je moet een antwoord raden. Is dat antwoord het juiste antwoord dan win jij het geld dat op dat ogenblik in de pot zit. Dat kan gaan van 100 tot enkele duizenden euro's. Voor die belspelletjes moet je echter steeds naar een betaallijn bellen die je tussen de 1 en 2 per gesprek kost.

Soorten belspelletjes

Er zijn sinds de belspelletjes opmars gemaakt hebben heel wat verschillende soorten geweest. Hoe het in Nederland is kan ik niet echt zeggen,maar in België op de zenders VT4,VijfTV,VTM en Ka2 waren het in het verleden vooral optelraadsels en anagrammen. Sinds door middel van een nieuw Koninklijk Besluit dat in voege ging op 1 januari 2007 de wet op deze belspelletjes veel strenger is geworden zijn het voornamelijk spelletjes geworden waar je een woord moet zoeken of een bestaand woord moet aanvullen met een aantal letters.

Verslavend of niet?

Wees maar zeker dat die belspelletjes verslavend zijn. Je belt immers één keer,je raakt binnen in de studio en natuurlijk geef je een verkeerd antwoord. Op dat ogenblik is de speelduivel in jou wakker geworden en in 80% van de gevallen zal je ogenblikkelijk terug proberen te bellen om nog eens een antwoord te mogen geven. Het ging immers zo eenvoudig om binnen te raken in die studio,dus snel nog even proberen. En zo blijf je doorgaan,tot je plots merkt dat je 10 keer gebeld hebt en er dus tussen de 10 en 20 hebt doorgejaagd.

Bedrog of niet?

Of het allemaal bedrog is of niet moet je voor jezelf uitmaken,doch de feiten liegen er niet om. Men maakt veel beloftes,en niet zelden zal men je psychologisch over de drempel proberen te trekken door de presentator of presentatrice te laten zeggen dat het toch zo eenvoudig is om dan vervolgens een hele lijst van leuke dingen op te sommen die je kan kopen of doen met het geld dat JIJ gaat winnen,als je NU DADELIJK even snel belt. Je moet al een heel sterke persoonlijkheid zijn om aan die lokroep te kunnen weerstaan. Ondanks het nieuwe Koninklijke Besluit blijkt dat in de praktijk heel wat producenten van die belspelletjes het niet zo nauw nemen met de nieuwe regels en dus niet zelden zwaar de wet overtreden. Er bestaat een website waar niet alleen al deze overtredingen besproken worden maar waar men ook voorbeelden geeft van hoe bepaalde opgaven in belspelletjes moeten gespeeld en geïnterpreteerd worden. Daarnaast bevat de site ook een heleboel uitleg over hoe men volgens de makers van de site je flink naait zonder dat je het doorhebt. Alles met voorbeelden bij en er zijn vele clipjes te zien die via YouTube lopen. Voor je meedoet aan zo'n belspelletje,misschien toch eens een kijkje nemen via onderstaande link op deze website. Mogelijk dat het je veel geld zal doen besparen. Daar kan je dan ECHTE leuke dingen met kan kopen in plaats van je geld aan de producenten van de belspelletjes te geven en die paar mensen die zich iedere dag wezenloos bellen die dan zo ongeveer het bedrag dat ze op 6 maanden hebben opgebeld misschien net terug verdienen als ze eens winnen. Dit onder voorbehoud want de oppermachtige mensen die in de regiekamer zitten beslissen wanneer het tijd is om je even te laten winnen zodat je in de toekomst nog lekker veel blijft bellen.

Klik hier voor de waarheid over belspelletjes

Bovenstaande link is vooral op de Belgische belspelletjes gericht,maar de Nederlandse surfer zal er zeker en vast ook nuttige informatie kunnen uithalen,want het principe is overal hetzelfde. Men probeert jou met een op het eerste zicht kinderlijk eenvoudige opgave en de nodige psychologische trucjes zoveel mogelijk naar die betaallijn te doen bellen.
© 2007 - 2017 Ghostwriter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het illegale spelletje Balletje-Balletje is pure oplichterijMensen vinden het leuk om een gokje te wagen. Op zich niks mis mee, zolang het geen verslaving is. Wil je een gokje wage…
Oplichterij via betaal-telefoonnummersIn Maart 2009 worden Nederlanders door Telecomwaakhond Opta gewaarschuwd om niet terug te bellen naar buitenlandse telef…
Belspel in NederlandU en ik weten dat het vandaag maandag is, het weekend is voorbij en niemand kan dan makkelijk uit bed komen. Maar het i…
Gratis bellen naar vaste nummers met VoipbusterMet het programma Voipbuster kun je gemakkelijk via de computer bellen, het enige wat je nodig hebt is een headset of vo…
Bidster.com veiling of loterij?Bidster is een website die al sinds eind 2007 actief is. Mensen kunnen op de website bieden op gadgets en andere luxe ar…

Reageer op het artikel "Belspelletjes: echt of oplichterij?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Ghostwriter
Rubriek: Mijn kijk op…
Subrubriek: Muziek en film
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!