InfoNu.nl > Mijn kijk op… > Muziek en film > The Secret voorbij

The Secret voorbij

The Secret voorbij Velen onder u zullen ondertussen wel de film gezien hebben, of gehoord hebben van “the Secret”, een documentaire over hoe we in het leven overvloed kunnen scheppen en ervaren, dmv “the law of attraction”. Hoewel de film veel uitlegt en een goed begin is om je levensstandaard te verbeteren, ligt de uitvoering hiervan wat ingewikkelder dan de film doet denken.
Jarenlang heb ik geleden, aangesukkeld en gestruikeld, alles in mijn leven leek mis te gaan, dat mis kon gaan. Na vele mislukkingen, op relatiegebied, zakelijke investeringen en financiële wurgsituaties, ben ik gaan zoeken naar “het Licht”, het antwoord op de grote levensvragen en een manier van zorgeloos leven. Hoewel ik vaak op een doodlopend einde stuitte, kwam ik enkele infobronnen tegen die me hielpen mezelf en mijn leven te verbeteren. Zo hoorde ik afgelopen zomer over een film die in 1,5uur vertelde, waar ik jarenlang op heb zitten studeren: The Secret.

Toen ik de film bekeek, bekroop me een gevoel van hoop, van immens ontzag en ik werd omver geblazen door de eenvoud van de boodschap. Toch werden enkele zaken niet goed belicht, waarvan ik graag meer in de film had terug gezien, waarvan ik u zal vertellen wat deze zijn:
  • Het belang van GOED visualiseren
  • Het loslaten van je wensen, als een brief die gepost is.
  • Het loswrikken van aangeleerde ideeën, die niet (meer) relevant zijn
  • Het delen van je geluk met anderen

Visualisatie:

Visualisatie wil zeggen dat je een beeld oproept in je geest, goede visualisatie geeft je het gevoel, dat je letterlijk zit te kijken naar datgene, wat je je voor de geest haalt. Je kan dit oeffenen door op een rustige plek te gaan zitten en naar je handen te kijken, neem ieder detail in je op en sluit je ogen en roep het beeld op van je handen. Deze oeffening kun je uitbreiden met velen zaken, maar de volgende stap is een combinatie van meerdere beelden, roep het beeld van je handen op, en leg er (in je gedachten) een briefje van 20,- euro op, voel het briefje in je handen, zie de schittering van de holografische rand voor! Voor je het weet, visualiseer je, alsof je wakker kan dromen!

Loslaten:

Het is goed om wensen en doelen te hebben in het leven, maar als je ze niet kan loslaten, zullen de meeste nooit uitkomen.
Een wens is als een brief aan het universum, je kan een mooi handschrift gebruiken, je kan er lovertjes op plakken, je kan de envelop versieren en er een postzegel op plakken van 100,- euro, als je hem niet loslaat in de brievenbus, word je brief niet verstuurd en zul je je leven lang met wensen i.p.v. resultaten opgezadeld zitten.

Aangeleerde ideeën loslaten:

Wat ik hier bedoel met aangeleerde ideeën, is het verankeren van emoties aan bepaalde gebeurtenissen, plaatsen en mensen. Ik heb een kammeraad, die soms meeging naar het casino, waar ik met poker vaak geld verdiende. Elke keer dat hij meeging verloor ik ruim 150,- in het 1e half uur, waardoor ik steeds vaker zijn aanwezigheid ging mijden als ik aan een kansspel meedeed. Uiteindelijk, was het niet zijn aanwezigheid die mij deed verliezen, maar mijn aanname, dat ik ging verliezen als hij aanwezig was, die zorgde dat ik minder geconcentreerd was. Onderzoek je zelf-ondermijnende gedachten en verander ze in een positief idee!

Het delen van geluk:

Hier zal ik niet lang over doorgaan, het is in 1 zin te verklaren: Het is eenzaam aan de top!
Deel je succes en bereik een gevoel van saamhorigheid en overwinning, dit vergroot je euforie en dus je geluk!
© 2007 - 2017 Utaurus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Compound annual growth rate (CAGR)Compound annual growth rate (CAGR)De compound annual growth rate (CAGR), ofwel de samengestelde jaarlijkse groei, is een veelgebruikte methodiek om de gem…
Afvallen met hulp van een personal trainerAfvallen met hulp van een personal trainerEen personal trainer, dat klinkt als iets heel duurs en iets waar alleen beroemdheden gebruik van maken. Toch hoeft dat…
Voordelen en nadelen van de app SecretSecret is een erg populaire app onder jongeren. Met behulp van de Secret app kunnen anoniem berichten en foto's worden g…
Victoria's SecretVictoria's SecretWie kent er tegenwoordig niet het lingeriemerk Victoria's Secret? Ze staan bekend om hun mooie modellen en hun prachtige…
Huidverzorging: Gamila SecretGamila Secret zeep verzorgt de huid en stimuleert de natuurlijke balans en het ademen van de huid. Puur natuur en uiterm…
Bronnen en referenties
  • Fred Allan Wolf Ph. D. , Bob Proctor, Drunvalo Melchizedek.

Reageer op het artikel "The Secret voorbij"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Divinely (infoteur), 17-10-2007 11:15 #1
Ik heb het boek gelezen en ik vind echt dat het een positieve wending kan geven aan je leven. Als je het goed toepast en terugkoppelt naar het heden.ik ben positiever gaan leven door het lezen van dit handboek van het leven zoals ik het noem.

Infoteur: Utaurus
Rubriek: Mijn kijk op…
Subrubriek: Muziek en film
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!