InfoNu.nl > Mijn kijk op… > Pc en internet > Kinderen op MSN

Kinderen op MSN

Kinderen op MSN Steeds meer mensen(vooral kinderen), hebben op de computer MSN geinstalleerd. Chatten met vrienden neemt steeds meer de plaats in van persoonlijk contact.

In deze maatschappij is MSN eigenlijk niet meer weg te denken.

Steeds meer kinderen hebben tegenwoordig een computer. MSN messenger is het meest favoriete programma. Kinderen besteden dagelijk vele uren aan het chatten via MSN.

Vraag is eigenlijk, is dit allemaal wel zo een goede ontwikkeling?
Als het alleen bij chatten bleef, met eigen vrienden en klasgenoten,(wat ook eigenlijk de bedoeling is van MSN), dan was er niet zoveel aan de hand.
Als de kinderen nog klein zijn, zo ongeveer een jaar of acht, is MSN nog vrij onschuldig. Dan praten ze met hun vriendjes over koetjes en kalfjes.

Als ze ouder worden, en naar de middelbare school gaan, veranderen de gesprekken. niks mis mee, zij het niet dat opeens ook veel onbekenden in de lijst van je kind voorkomen. Mensen uit de MSN lijst geven email-adressen door aan vrienden die men via via kent.Op een gegeven moment staat de lijst vol met eigenlijk onbekende mensen. Mensen die men alleen via MSN kent, en niet persoonlijk. Veel kinderen hebben tegenwoordig ook een webcam, vind ik niet zo een goede ontwikkeling. Je hoort vaak tegenwoordig dat kinderen met mensen chatten met de webcam erbij aan.
Soms gebeurt het dan dat gesprekken een seksueel tintje krijgen. Zeker met de mensen uit de msn lijst die eigenlijk niet bekend zijn. Dit is een groot nadeel van de webcam. Zou iedereen hem gebruiken zoals waar hij voor bedoeld is, was er geen probleem. Maar je hoort toch vaak dat kinderen via een chatprogramma in contact komen met heel verkeerde personen. Als ouder heb je vaak geen inzicht in het chatten van je kind, ze willen hun privacy en willen niet dat pa of ma met hun neus bovenop ze zit mee te kijken.

De bekende tips die je je kind kunt meegeven zijn denk ik bij iedereen wel bekend. Nooit adres geven, telefoonnummer enz.
Toch gaan veel kinderen soms te ver met het uitwisselen van gegevens. Ze zijn te goed van vertrouwen en wisselen van alles uit. Ze geven dan wel niet hun adres, maar vertellen bijvoorbeeld in welke stad ze wonen en op welke school ze zitten. Dat is voor mensen met verkeerde bedoelingen vaak al genoeg. Zo kan het gebeuren dat iemand via via wordt toegevoegd, en heel subtiel dingen aan je kind gaat vragen. En dat dan later het grote vermoeden bestaat dat deze persoon een zogenaamde "loverboy" is. Hier kun je alleen als ouder achter komen als je vaak met je kind praat over hun contactpersonen.

Op internet zijn veel tips en adviezen te vinden over hoe je kind veilig kan msnen. Toch kun je veel dingen niet helemaal voor zijn. Zaak is dus: praat met je kind, over alles. waarschuw ze niet een keer, maar meerdere keren. En laat ze niet uren achter elkaar alleen maar op de computer zitten. Het sociale leven moet ook een kans krijgen, leuke dingen doen met je vrienden.

MSN is leuk, zolang het bij gezellig chatten blijft!

Lees verder

© 2007 - 2017 Gitte, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De webcam 2011: LogitechDe webcam is zeer populair geworden via internet. Veel jongeren zetten hun webcam aan tijdens het chatten of gebruiken d…
Chatten met MSN Messenger: Account aanmaken+informatieChatten met MSN Messenger: Account aanmaken+informatieMSN Messenger (ouder) en Windows Live Messenger (nieuwer) worden door veel mensen gebruikt om te chatten. MSN is dan ook…
Webcam, alles is in beeldDe geschiedenis van het internetten, chatten en vergaderen heeft met de komst van de webcam een nieuwe dimensie gekregen…
Easyflirt.com, nu ook in het NederlandsEasyflirt.com is met ruim 15 miljoen leden een van de grootste dating sites ter wereld. Op deze dating site kan gebruik…
Loverboys & LovergirlsLoverboys & LovergirlsHet is natuurlijk heerlijk om verliefd te zijn en zeker als dit van beide kanten komt. Helaas komt het weleens voor dat…

Reageer op het artikel "Kinderen op MSN"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Thomas, 21-01-2010 18:00 #3
Onzin bericht.
Internet Chatboxen DIE ZIJN GEVAARLIJK, ik maak daar delicten ongeveer 1000x zoveel mee. (geen grapje)
Persoonlijk vind ik de reclame die MSN biedt aan onschuldige mensen met een portemonnee zelfs nog gevaarlijker.
Ik gebruik trouwens MSN ook niet alleen voor sociale contacten maar ook voor School, Wiskunde en Software ontwikkelen.
Of je kind moet andere hobby's hebben natuurlijk ;)!
groeten Thomas

Noa, 15-01-2009 02:16 #2
Vind het een beetje een onzin bericht. Kinderen zijn zich heel bewust van het gevaar. Zo ben ik toen ik 12 was samen met mijn beste vriend achter de computer gekropen en gingen wij chatten. Al snel kwamen er vieze mannetjes op ons af en we hebben ons doodgelachen. Wanhopig dat ze zijn. Alle informatie die we gaven waren nep, het was allemaal een grote grap. Meer kinderen doen dit. Het is grappig en leuk en na een half uurtje ben je het zat en ga je buiten spelen. Nu ben ik ouder en wat U zegt klopt totaal niet. Ik had toen ik jong was veel meer mensen in mijn MSN lijst dan nu. Ik heb iedereen die mij niet interesseert eruit gegooid en praat alleen met vrienden. Sowieso is MSN geen plek voor vreemden. Als je ze in je lijst hebt, dan praat je toch nooit met ze :-p. De chatboxen op internet zijn eerder gevaarlijk. Maar MSN absoluut niet. Zonder MSN zou ik helemaal geen tijd hebben voor mijn vrienden en vriendje. Nu kan ik elke dag een uurtje kletsen met iedereen zonder stad en land af te reizen! Heerlijk. Nee van mij mag het allemaal wel zo blijven, als de spelling van jongeren er maar niet op achteruit gaat. Dat breezertaalje is niks.

MSN is geen duivel. :) Het zijn de personen die er niet goed mee om kunnen gaan(De ouders en hun dochtertje die gestalkt werd door een engerd enz.) die MSN bestempelen tot iets slechts.

Groet Noa :-)

Lisanne, 02-06-2008 16:52 #1
Ik vind het zelf ook wel ik mag ook nog geen msn pas als ik 10 ben dan ben ik wat ouder :-p nou ben ik 10 en ik krijg donderdag alleen mag ik in het begin alleen met mijn famillie chatten dag geloof ik ook wel hoor ik wil het zelf ook mama heeft mij deze pagina laten lezen en daar ben ik ook dank baar voor groetjes lisanne:-):-(:-p

Infoteur: Gitte
Gepubliceerd: 12-01-2007
Rubriek: Mijn kijk op…
Subrubriek: Pc en internet
Special: Inenten
Reacties: 3
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!