InfoNu.nl > Mijn kijk op… > Pc en internet > Online huisdier, pet op internet, waar vind je die?

Online huisdier, pet op internet, waar vind je die?

Online huisdier, pet op internet, waar vind je die? Een online huisdier, het is niet nieuw om een webpet te verzorgen, maar het is nog wel steeds enorm populair en leuk. Er zijn meerdere sites waar je een huisdiertje op het internet kunt houden. Wat is dat, een virtueel huisdier op internet en waar vind je ze?

Virtueel huisdier op het internett

Een online huisdier op internet is een huisdiertje wat je via een bepaalde website kunt ‘kopen’ met punten. De punten verdien je meestal gratis, door in te loggen op de website en door er spelletjes te spelen. Als je eenmaal een webpet hebt, kan je het onderhouden zonder echt geld uit te geven. Je gebruikt dan de punten die je verdiend door in te loggen of door opdrachten uit te voeren, vaak via spelletjes.

Meerdere huisdieren op het internet

Als je een echte virtuele huisdieren liefhebber bent, wil je misschien meerdere online huisdieren houden en verzorgen. Als je er geld voor over hebt, kan je je dan aanmelden voor een account waarbij je extra dingen krijgt omdat je ervoor betaald. Extra huisdieren, extra spullen voor de huisdieren, extra bijzondere spulletjes en cadeautjes voor je huisdier.

Verzorgen van je huisdier, webpet

Je huisdiertje staat online en heeft jouw verzorging nodig. Je geeft het te eten, te drinken, speelgoed, medicijnen, je speelt ermee en je geeft het aandacht… Als je genoeg punten hebt kan je kleertjes voor je huisdier kopen, een huisje (Smoogies), extra lekkere hapjes. Van al dat spelen en eten (en poepen) wordt het huisdier vies, dus je moet het huisdiertje (meestal) ook regelmatig wassen.

Alarm, je huisdier gaat bijna dood!

Als je een tijdje vergeten bent om bij Smoogies je online huisdier te verzorgen, ontvang je een bericht in je email postvak met de mededeling dat je snel je webpet moet komen verzorgen, omdat het diertje anders dood gaat.

Smoogies online huisdieren, erg leuk

Smoogies vind ik persoonlijk de beste online huisdieren aanbieder die ik bezocht heb. Het is overzichtelijk, op de website is alles wat je zoekt gemakkelijk te vinden en de diertjes zien er vriendelijk en lief uit. Ze maken ook geluid. Als je dagelijks even inlogt om je huisdier te verzorgen, krijg je heel veel inlogpunten (elke dag dat je inlogt groeit het aantal punten) dus het is dan gemakkelijk om je huisdier in leven te houden zonder dat het je geld kost. Helemaal gratis dus. Wil je toch een betaald account, dan krijg je veel meer punten, meer spullen en meer huisdieren tot je beschikking.

Digidier, ik vond het niet overzichtelijk

Ik bezocht ook Digidier en ‘kocht’ er een huisdier met de inlogbonus, maar ik kon na vijf minuten heen en weer klikken op de website, pas mijn eigen huisdier vinden. Dat vond ik ontmoedigend en het lijkt me voor kleine kinderen helemaal teleurstellend. Het eten wat ik voor mijn huisdier gekocht had, kon ik vervolgens ook niet vinden. Na vijf minuten had ik het eten nog niet gevonden en ik vroeg mijn kinderen om hulp omdat ik me afvroeg of het aan mij lag. Zij konden het eten voor mijn huisdier echter ook niet terug vinden op de website. Het eten zal ongetwijfeld ergens te vinden zijn, als je de weg maar weet, maar de meesten nieuwelingen zullen afhaken als je te lang moet zoeken. Het verbaast me dan ook niet dat er bij deze aanbieder van online huisdieren al meer dan 600.000 online huisdieren gestorven zijn. Er staan slechts 58.000 huisdieren in leven, in de statistieken. Mijn huisdier, een pinguïn, zal spoedig bij de overleden huisdieren van Digidier gevoegd worden. Jammer, want verder ziet de website er leuk uit. Laten we hopen dat de eigenaar ervoor zal zorgen dat het in de toekomst allemaal wat beter te vinden zal zijn.

Smoogies

Bij Smoogies is de website gebruikersvriendelijk en overzichtelijk voor kinderen, en daarom erg geschikt om een online huisdier te maken. Voor kleinere kinderen lijkt me deze website erg geschikt.

Neopets

Verder is er nog Neopets, een vrij uitgebreide website met veel mogelijkheden voor je pet. Bij Neopets kan je uit een grote hoeveelheid wezentjes kiezen, de een is dierlijker dan de ander. De wezentjes ogen niet erg origineel, omdat een groot deel nogal sterk op Pokemon characters gebaseerd lijken te zijn. Voor je huisdier kan je eigenschappen kiezen en gewoontes. Net als bij Smoogies kan je eten, speelgoed en verzorgingsproducten voor je online huisdier kopen. Er is ook een geldboom waar donaties worden gedaan. Je moet dan zo snel mogelijk op een item klikken om het te pakken te krijgen, anderen zijn je vaak voor maar als je volhoudt win je op een bepaald moment wel iets. Bij deze aanbieder van online huisdieren kan je huisdier niet overlijden en er zijn verschillende 'wereldjes' waar je van alles kunt beleven.

Neopets en Smoogies

Conclusie: Neopets en Smoogies vind ik de twee leukste aanbieders van online huisdieren die ik bezocht en bekeken heb. Met name Smoogies is geschikt vanaf zeer jonge leeftijd.

Filmpje pets/huisdieren op internet

In dit filmpje zie je enkele online huisdieren, klik hier: Filmpje Internet Huisdieren/pets
© 2008 - 2015 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Webpet, je eigen digitaal diertje!Webpet, je eigen digitaal diertje!Webpet.nl is een site waar je je eigen online huisdiertje kunt aanmaken. Je moet je 'Webpet' eten en drinken geven, maar…
Verzekering voor het huisdierSteeds meer mensen sluiten een verzekering af voor hun hond of kant. Het huisdier heeft de afgelopen jaren een steeds pr…
Je Huisdier online verzekerenJe Huisdier online verzekerenAls je hond of kat ziek is, wilt je je niet druk maken over de rekening van de dierenarts. Met een Huisdierenverzekering…
Is mijn huisdier ziek?Soms weet je niet zeker of er iets aan de hand is met je huisdier. Is hij ziek? Is hij chagrijnig? Wat is er aan de hand…
Een huisdier voor iedereenEen huisdier voor iedereenNederlandse gezinnen hebben vaak een huisdier, het hoort er bij. Wie neemt het initiatief, wat is het effect en waarom n…
Bronnen en referenties
  • Neopets.com digidier smoogies

Reageer op het artikel "Online huisdier, pet op internet, waar vind je die?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Ikke(L), 01-01-2011 21:26 #2
Je hebt nog veel meer websites, die ik persoonlijk leuker vind kijk een op:
www.webpet.nl
www.punkypet.nl
www.howrse.nl(dit is niet echt een huisdier ding maar meer een paarden verzorg plek.)
het allerleukste vind ik punkypet maar die is nu bezig met veranderen dus als u het nu niet mooi vind moet u dadelijk maar eens kijken ik denk dat het dan wat beter is.
M.v.g

Pp, 19-05-2010 19:50 #1
Weet je nog andere sites van online huisdier die je moet verzorgen?

Infoteur: Kisses
Rubriek: Mijn kijk op…
Subrubriek: Pc en internet
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 2
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!