InfoNu.nl > Mijn kijk op… > Mens en samenleving > Einddoel Palestijnse Staat: ontmanteling Joodse Staat

Einddoel Palestijnse Staat: ontmanteling Joodse Staat

Voor degenen die het nog niet weten: Palestijnen willen dat alle Joden uit Israël verdreven worden. Net zoals de Europeanen destijds geen Joden wensten in Europa hebben de Palestijnen zich vanaf het begin af aan verzet tegen Joodse aanwezigheid in Palestina. De eerste stap naar Judenrein Palestina is al gezet: er wonen geen Joden meer in Gaza. Momenteel ijveren de Palestijnen voor een Judenrein Westbank en Judenrein Oost-Jeruzalem. Tot slot willen Palestijnen heel Israël Judenrein maken.

Judenrein Gaza geregeerd door Hamas

Wie wil weten hoe een toekomstige Palestijnse Staat eruit komt te zien, kan het beste naar Gaza kijken en constateren hoe het gebied bestuurd wordt door slechts één partij: Hamas. Ondanks dat Hamas via democratische verkiezingen een meerderheid had behaald, heeft het Fatach uit Gaza verjaagd en heerst de partij nu op dictatoriale wijze zoals we gewend zijn van Arabische regimes: wie tegen is wordt gemarteld en/of gedood. Hamas beschouwt alle Palestijnen die met Israël willen praten als tegenstander!

Sinds 2005 heeft Israël eenzijdig (zonder vredesregeling) het gebied verlaten. De toenmalige premier Sharon dacht met deze zet een gebaar van goede wil te tonen naar de Palestijnen om zelf hun leven te kunnen leiden. Maar in plaats van Gaza op te bouwen met internationale steun, begonnen de Palestijnen onderling met elkaar te vechten. De Fatach van Mahmoud Abbas wilde Hamas, die de verkiezingen gewonnen had, niet in de regering opnemen omdat Hamas niet met Israël wilde onderhandelen over vrede. Hamas pikte dit niet en begon een burgeroorlog waarbij honderden doden vielen. De internationale gemeenschap keek toe maar zei niets. Hamas verjoeg Fatach en sindsdien zit Gaza opgescheept met een één partij die de scepter zwaait. De gewone Palestijn lijdt onder Hamas en ziet geen enkel teken van vrijheid.

Naast het onderdrukken van Palestijnse tegenstanders van Fatach die gemarteld en doodgeschoten worden, voerde Hamas ook de strijd tegen Israël op. In drie jaar tijd werden meer dan 8000 raketten op Zuid-Israël afgeschoten. Pas na drie jaar besloot Israël om korte metten te maken met de fascistische Hamas. In een paar weken tijd werd bijna de hele militaire infrastructuur van Hamas plat gebombardeerd. Maar dat weerhoudt Hamas er niet van om wapens te blijven smokkelen, zo af en toe nog raketten op Israël af te schieten, of op andere wijze te proberen aanslagen te plegen.

Fatach (Palestijnse Autoriteit) probeert via onderhandelingen de West Bank en Oost-Jeruzalem in handen te krijgen

Onder toenemende internationale druk, helaas ook van Amerika, wordt Israël gemaand ook de West Bank en Oost-Jeruzalem te verlaten. Dit houdt letterlijk in dat ook in dit gebied GEEN Joden meer mogen wonen. Hoewel Judea en Samaria het hartland van de Joodse Staat uitmaken, vindt de internationale gemeenschap dat het gebied Judenrein gemaakt moet worden omdat er anders geen vrede kan zijn. Realiseert u zich hoe belachelijk dit is: Palestijnen kunnen alleen maar in vrede leven wanneer er geen Joden meer wonen. Dat is dus hun definitie van vrede.

Terwijl in Israël 1,5 miljoen Arabieren wonen die meer rechten hebben dan elders in de Arabische wereld, moet de Westbank gezuiverd worden van Joden. Dit is racisme ten top!

Overigens schuilt er nog een ander groot gevaar, namelijk dat Fatach ook in de Westbank door Hamas wordt weggejaagd. Zo wordt Israël dus opgescheept met een nieuw land dat slechts oorlog wil voeren tegen Joden. En Hamas zal hierbij gesteund worden door Hezbollah en Iran.

Fatach (Palestijnse Autoriteit) wil miljoenen Palestijnen laten 'terugkeren' naar Israël om zo de Joodse Staat te ontmantelen

Er zijn Israëliërs die nog wel kunnen leven met de gedachte dat Gaza, Westbank en Oost-Jeruzalem in Palestijnse handen komen, ten minste als Hamas het niet voor het zeggen krijgt. Maar het idee dat Israël ook nog eens miljoenen Palestijnen uit omliggende landen zou moeten opnemen omdat hun voorouders er ooit eens gewoond hebben, is natuurlijk een regelrechte nachtmerrie. Deze Palestijnen komen er heus niet met vreedzame bedoelingen. Zij willen niets met de Joodse Staat van doen hebben. Het enige wat ze willen is om Israël om te dopen tot een fascistisch islamitische staat waarbij de Joden weg moeten. Maar waar naar toe? De Arabische Joden (een paar miljoen) kunnen niet terug naar de Arabische landen waar hun voorouders destijds uit verdreven zijn. Europa zit ook niet te wachten op miljoenen Europese Joden. Kortom er zal een bloederige strijd ontstaan tussen Palestijnen en Joden. Geen optie dus.

Wat is dan wel de oplossing? Jordanië is Palestina

Het oorspronkelijke gebied van Palestina bestond tevens uit Jordanië. Dit gebied werd destijds door de Britten als cadeautje gegeven aan het Hashemitisch vorstendom die oorspronkelijk uit Arabië kwam. Nooit heeft de wereld zich tegen dit grote onrecht verzet, en dat is vreemd omdat de meeste bewoners in Jordanië Palestijnen zijn. Als de Palestijnen recht hebben op een eigen land dan is het wel in Jordanië. Dat is bovendien 2/3 van het oorspronkelijke gebied van Palestina. Groot genoeg dus om miljoenen Palestijnen te huisvesten.

Net zoals Israël miljoenen Joden heeft opgevangen die niet in Europa en de Arabische landen mochten wonen, zo zou Jordanië en eventueel andere Arabische landen Palestijnen moeten opnemen en als gelijke burgers moeten behandelen. Maar helaas geven de Arabische landen niet veel om de Palestijnen. In Syrië, Jordanië en Libanon mogen ze slechts in vluchtelingenkampen wonen, zogenaamd in afwachting op hun 'terugkeer' naar Israël.

Conclusie: geen Palestijnse Staat op de Westbank en geen "terugkeer" van de zogenaamde Palestijnse vluchtelingen

De oplossing waar nu naar gestreefd wordt, namelijk een Palestijnse Staat op de Westbank en "terugkeer" van Palestijnse vluchtelingen, is een recept voor een nieuw grote oorlog in het Midden-Oosten. Het creëert een nieuw vluchtelingenprobleem: namelijk Joden die geen kant op kunnen. En de haat van de Palestijnen is dermate groot dat ze niet zullen aarzelen om veel Joden te doden.

Lees verder

© 2009 - 2017 Etsel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Palestijnen/Arabieren & Britten medeschuldig aan HolocaustPalestijnen/Arabieren & Britten medeschuldig aan HolocaustVeel mensen beweren dat de Palestijnen de prijs moesten betalen van de Holocaust. Zou er in Europa geen Joden zijn vervo…
Kritiek op Israël is vaak antisemitisch cq. anti-JoodsVeel critici van Israël zeggen dat hun kritiek niets te maken heeft met antisemitisme. Ze beweren niets tegen Joden te h…
Palestijnen voeren Apartheidsbeleid; niet IsraëlPalestijnen voeren Apartheidsbeleid; niet IsraëlIsraël wordt vaak beschuldigd van het voeren van een Apartheidsbeleid. Zo ook in het Acht-uur Journaal van 10 juli 2008…
Judea en Samaria 6: Goesh Emoeniem / Gush EmunimIn 1974 werd de Goesh Emoeniem (Blok der Getrouwen) opgericht. Doel van deze beweging, die officieel niet meer bestaat,…
Noachieden: Zionisme en racisme Elie WieselIn zijn boek 'Een Jood vandaag' heeft Elie Wiesel een artikel geschreven over Zionisme en racisme. Het was naar aanleidi…

Reageer op het artikel "Einddoel Palestijnse Staat: ontmanteling Joodse Staat"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Wiesjedelange (infoteur), 18-02-2011 13:50 #1
Ongetwijfeld is dit de waarheid, het Palestinaverhaal is enkel een verhaal maar een verhaal met een doel. Niet om de kinderen naar bed en in slaap te krijgen maar om de Joden te verdrijven uit Israel en van dat land dan nog een racistische Arabische staat te maken die men al dan niet "Palestina" zal noemen, een woord waar geen letter Arabisch aan te pas komt. De Romeinen bedachten de naam, de Filistijnen waren de inspiratie. Joden mogen in die racistische staat niet wonen, niet komen.
Maar, maar, momenteel zien wij voor de xte keer dat opeens, opeens, alles anders kan zijn. Alles is opeens anders. De Islamitisch Arabische wereld kookt en bruist en haar toekomst is totaal onzeker en Israel staat er bij en kijkt ernaar en houdt het buskruid terdege kurkdroog. Reactie infoteur, 13-03-2011
En het is opvallend dat zogenaamde democratische leiders als Dries van Agt en Jimmy Carter een racistische Palestijnse staat steunen. Nimmer hebben deze mensen zich ingezet voor democratie in het M.O. Onlangs (8 maart 2011) was Dries van Agt bij het programma Pauw en Witteman (zie http://www.pauwenwittemanblog.nl/gastenblog/driesvanagt/). In plaats van dat hij inging op het geweld in de Arabische landen en pleitte voor sancties, probeerde hij de aandacht weer af te leiden naar Israël. Het liefst ziet Van Agt een Palestijnse Staat waar mensen net zo onderdrukt worden als in de Arabische landen waar nu de mensen in opstand zijn gekomen. Nimmer hoor je Van Agt over een democratisch Palestina waar mensenrechten worden geëerbiedigd. Waarschijnlijk omdat hij zelf ook wel weet dat zo'n staat er nooit zal komen. Iemand die openlijk Hamas steunt en dus een islamitische dictatuur, neemt het niet zo nauw met de mensenrechten! Dries van Agt zal wel met lede ogen aanzien hoe zijn favoriete Arabische dictaturen waar hij nimmer kritiek op heeft om zeep worden geholpen. Mochten er nieuwe islamitische dictaturen komen dan zal Van Agt de andere kant opkijken. Kan hem het schelen dat mensen onderdrukt worden!

Infoteur: Etsel
Laatste update: 24-06-2015
Rubriek: Mijn kijk op…
Subrubriek: Mens en samenleving
Special: Midden-Oosten
Reacties: 1
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!